blank

Subotičko KUDŽ „Bratstvo” u dokumentarcu „Srpsko kolo” (VIDEO)

YouTube video

Nakon uspeha filma „Teslin narod“, koji je pre dve godine bio nominovan za Oskara u konkurenciji dugometražnog dokumentarnog filma, „Optimistik film” započeo je snimanje novog dokumentarnog filma i serijala „Srpsko kolo“, u kojem će biti prikazane i igre Kulturno-umetničkog društva železničara „Bratstvo” iz Subotice.

Reditelj je Željko Mirković, a projekat se sprovodi u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti (SANU), Nacionalnim ansamblom „Kolo“ i drugim institucijama i ustanovama, a podržalo ga je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i Grad Subotica.

Dokumentarni serijal „Srpsko kolo“ prikazaće deset epizoda od po 25 minuta. Serijal se snima u petnaest gradova širom Srbije, od Subotice, preko Novog Sada, Beograda, Kruševca, Kragujevca, Užica, Čačka, Niša, Pirota, Vranja, Zaječara, Gračanice i Peći, do Prizrena.

Više saznajte u našem video-prilogu. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.