blank

Tender za lične pratioce i personalne asistente još uvek nije raspisan

blank

Subotička gradska uprava još uvek nije raspisala tender za firme koje su ovlašćene da angažuju lične pratioce i personalne asistente, iako je do početka školske godine ostalo manje od mesec dana.

U odgovoru Sekretarijata za društvene delatnosti na pitanje naše redakcije navedeno je da će pomenuti tender biti raspisan u najskorijem roku, te da u ovom sekretarijatu rade na rešavanju problema.

Podstimo, Grad Subotica raskinuo je ovog leta dvogodišnji ugovor sa somborskom firmom “Mobiliti” o angažovanju ličnih pratilaca i personalnih asistenata, zaključen početkom ove godine, nakon tendera raspisanog i sprovedenog zimus u veoma kratkom roku, uoči samog početka drugog polugodišta. Ugovor je raskinut zato što je račun pomenute somborske firme blokiran zbog neplaćenog poreza u iznosu od preko 40 miliona dinara, a subotičkim ličnim pratiocima i personalnim asistentima, kojih je nešto preko šezdeset, nisu isplaćene dve mesečne zarade, zbog čega su krajem juna protestovali kod Gradske kuće.

Grad je u međuvremenu održao sastanak sa roditeljima i organizacijama koje se bave zaštitom osoba sa posebnim potrebama i pokušao da isplati deo zarada, ali je naišao na proceduralnu prepreku, nakon čega je najavljeno da će izvesna pomoć ličnim pratiocima i personalnim asistentima ipak biti isplaćena.

 

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.