blank

U oktobru i novembru prošle godine zabeleženo više sahrana

blank

U Javnom komunalnom preduzeću “Pogrebno” tokom oktobra i novembra ove godine imali su manje sahrana, nego u istom periodu lane, ali je broj ukopa zabeleženih od 1. do 15. decembra ove godine veći.

Tokom oktobra prošle godine, Pogrebno je imalo 125 ukopa, a tokom novembra iste godine 153. U oktobru ove godine zabeležena su 132, a u novembru 134 ukopa.

Od 1. do 15. decembra ove godine Pogrebno je imalo 80, a u istom periodu lane 52 sahrane.

U”Funeru” su tokom oktobra ove godine imali 17, a u novembru 31 ukop, što je približno jednako kao lane (oktobar 20, novembar 33). Do 15. decembra ove godine “Funero” je imao 20, a u istom periodu lane 18 sahrana.

Prema Pravilniku o uslovima i načinu postupanja sa posmrtnim ostacima umrlog lica, higijenska obrada posmrtnih ostataka (kupanje, brijanje, češljanje…) ne obavlja se kod lica umrlog antraksa, kuge, kolere, velikih boginja, virusnih hemoragičnih groznica (izuzev hemoragične groznice sa bubrežnim sindromom), teškog akutnog respiratornog sindroma – SARS-a i drugih zaraznih bolesti. Prema istom pravilniku, posmrtni ostaci preminulog od zarazne bolesti smeštaju se u metalni sanduk koji se, nakon zatvaranja lemljenjem, smešta u drveni.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 25 stepeni Celzijusa. Kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.