Novo radno vreme graničnog prelaza Horgoš 2

Granični prelaz sa Mađarskom, Horgoš 2 – Reske od danas će biti otvoren od 5 do 23 časa.

Foto: AMSS printskrin

Ovaj granični prelaz je od 20. novembra prošle godine bio otvoren svih 24 časa, isto kao i susedni veći prelaz Horgoš – Reske na autoputu, i granični prelaz Kelebija. Produženo radno vreme na prelazu Horgoš 2 uvedeno je 20. novembra, kako bi se izbegle očekivane božićne i novogodišnje gužve.

Sada pred ponovo očekivane uskršnje gužve, radno vreme je ponovo promenjeno. Prvobitna informacije je bila da će Horgoš 2 biti otvoren samo od 7 do 19 časova, kako je i bilo u ranijem periodu pre novembarskog produženja radnog vremena. Ova informacija objavljena je i na zvaničnoj internet stranici mađarske policije, a prema tvrdnjama putnika, carinici su danas svakog pojedinačno opominjali, da će ovaj objedinjeni srpsko-mađarski prelaz raditi samo do 19 časova.

Međutim, nakon toga dogodila se nova promena radnog vremena graničnog prelaza. Dr Balint Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i republički poslanik rano popodne je saopštio da je imao telefonske dogovore sa Šandorom Pinterom i Bratislavom Gašićem, ministrima unutrašnjih poslova Mađarske i Srbije i da je postignut dogovor da se Horgoš 2 – Reske ne vraća na prvobitno radno vreme od 7 do 19 časova, već da će nastaviti da radi produženo, ali od 5 časova izjutra, do 23 časa noću.

Razlog skraćenja sa 24-ro časovnog radnog vremena koje je postojalo u poslednja četiri meseca je nedovoljan broj putnika, posebno u noćnim satima. Naime, od kako je Horgoš 2 – Reske počeo da radi o 0 do 24 časa, naglašeno je da će se brojati putnici koji koriste ovaj prelaz, kako bi utvrdili da li je opravdano njegovo produženo radno vreme. Prema rečima Balinta Pastora pokazalo se da noću od 23 časa do 5 časova izjutra, u proseku najviše do 30 osoba koristi ovaj prelaz.

Zbog toga je odlučeno da njegovo radno vreme bude skraćeno, a na posredovanje SVM-a postignuto je da ipak bude otvoren od 5 do 23 časa.

Izvor: Politika

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.