blank

Trideset dve godine od smrti Danila Kiša

blank

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” saopštila je da je na današnji dan, 15. oktobra, 1989. godine preminuo Danilo Kiš, jedan od najznačajnijih svetskih pisaca druge polovine dvadesetog veka, a koji je, kako su naveli, rođenjem u Subotici učinio naš grad bogatijim za još jednog stvarajućeg čoveka.

Iz Fondacije su poručili da će danas, Kišu u sećanje, na svaki pun sat na društvenim stranicama Fondacije koja nosi njegovo ime, biti objavljena po jedna njegova misao.

Književni klub Fondacije „Danilo Kiš“ će istoga dana u Omladinskom klubu „Skladište“ organizovati interaktivnu radionicu koja, kako su naveli, predstavlja čas anatomije, seciranje književnih dela radi što bolje analize, razumevanja, saglasja. Radionica je zakazana za 20 časova.

„Članovi Književnog kluba čitaće svoje radove i međusobno ih kritikovati, analizirati – secirati. Istu priliku imaće i svi posetioci. Slobodno donesite rad koji želite sa nama da podelite i ne bojte se kritike – ko nije saslušao druge, nije ni napravio korak ka boljitku. Sledite Danilova načela. Nema mesta za strah! Pad i uspon su isto, veliki koraci ka oslobođenju”, poručili su iz Fondacije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.