blank

WineSu sutra na Paliću

U subotu, 27. maja, na Velikoj terasi na Paliću održaće se WineSu, prvi salon vina koji će se održati na teritoriji Subotice.

blank
Foto: WineSu

Najavljeno je izlaganje 45 domaćih i stranih izlagača, vinarija, destilerija, ali i čokolade, mlečnih i suhomesnatih proizvoda.

Pored bogate ponude, na Velikoj terasi, i u okolini, održaće se četiri radionice koje su prilagođene ljubiteljima vina i vinskim ekspertima. Organizatori najavljuju i edukativne radionice, koje će omogućiti svim zainteresovanima da nauče nešto novo, kako o proizvodnji vina, tako i o njegovom konzumiranju.

Tema prve radionice biće uvod u pravilnu degustaciju i raspoznavanje internacionalnih sorti. Predavač će biti somelijer i vlasnik vinarije Reljić, Ranko Reljić. Druga radionica održaće se na mađarskom jeziku, na temu pravilne degustacije i raspoznavanja osnovnih lokalnih sorti, predavač će biti vinar Andor Fekete. Na trećoj radionici moći će se čuti nešto o uticaju teroara na autohtone sorte, gde će se učesnicima pokazati sličnosti i razlike Grašca i Frankovke na različitim podnevljima.

O vinu i čokoladi, biće reči na četvrtoj radionici, a više o tome ćemo čuti od Pavla Radanovića, somelijera i vinara.

Radionice primaju ograničen broj ljudi (15-20 po radionici), a prijave će se vršiti na samom salonu i naplaćivaće se od 500 do 1000 dinara. Salon će otvoriti odličan lokalni tamburaški ansambl “Uspomene”, a u nastavku za dobru atmosferu će se brinuti Jazzysad eklektičnim DJ setom, džez, fank, soul i disko muzike.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.