blank

100 godina Pelivana (VIDEO)

YouTube video

Nema Subotičanina koji nije probao sladoled u Pelivanu, niti deteta koje nije stajalo u redu, ispred točionice sladoleda, ove dobro poznate sladoledarnice.

Ova kremasta i bogata poslastica kraljeva najomiljenije je jelo u prolećnim i letnjim mesecima, a u poslastičarnici Pelivan se proizvodi već sto godina.

U posedu četiri generacije, centralni je deo subotičkog šetališta. Standarna ponuda sladoleda, kafa i topao osmeh koji dočekuje razdraganu decu, zaštitni su znak sladoledarnice, a karamel, vanila i čokolada, omiljen sladoled mnogih Subotičana.

Nenadmašna karamela, moj je omiljeni sladoled, ali limunada, mak ili veganski, dijetalni, deo su standardne ponude Pelivana.

Sutra, 25. maja, od 18 do 20 časova najbolji sladoled u gradu deliće se Subotičanima besplatno. Uz muziku i sladoled, proslavićemo svi zajedno stogodišnjicu Pelivana.

I dok je te davne, proste godine, 1923. Turska dobila Ankaru za prestonicu i postala republika, Amerika izabrala svog 30. predsednika, avionska linija Pariz-Budimpešta, produžena do Beograda, u Subotici se otvorila poslastičarnica Pelivan.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.