blank

Deca velikog srca

Empatija se uči od malena, ali Nenad Mikulić, samohrani otac četvoro dece, od kojih jedno od njih, bliznakinja Mila svoj život provodi u kolicima zbog bolesti, naučio je svoju decu saosećanju.

blank
Foto: Privatna arhiva

Naime, najmlađi članovi u želji da olakšaju ocu Nenadu koji sam zarađuje za život, organizovali su se i na improvizovanom štandu pored OŠ “Matko Vuković” u Subotici prodaju limunade. Nekad svoju ponudu obogate i malom voćnom salatom.

Njihova baka je bolesna i nalazi se u bolnici, pa sad o njima nema ko da brine, kad je otac na poslu, ali su njih četvoro dovoljno samosvesni, znaju da jedni drugima moraju pomoći da izguraju ovaj težak životni period.

Milan, najstariji od dece, preuzeo je odgovornost pa vodi štand sa svojim sestrama i kaže kako svi zajedno osećaju potrebu da budu od koristi i tako deo egzistencijalnog pritiska skinu sa leđa svoga oca.

blank
Foto: Privatna arhiva

Inače, Mila je devojčica koja boluje od spinalne mišićne atrofije, ali je velika podrška Milanu, Nikoli i Nini. Za Milino lečenje organizovale su se mnogobrojne akcije, u kojima su se prikupljala sredstva. Njoj je sada mnogo bolje, a tata Nenad napominje da su deca preuzela inicijativu kako bi pomogli baki.

Jedina želja ovoj deci velikog srca je da baka i Mila ozdrave.

Njihovi drugari su na nekoliko mesta u gradu postavili štandove na kojima takođe prodaju limunadu, kako bi pomogli svojim drugarima Mikulićima. Veliku podršku porodica Mikulić ima i od administratorki fejsbuk stranice “Naše malo nekome je sve Subotica”, a ova humana ekipa svakodnevno se trudi da pomogne svima kojima je pomoć neophodna.

Svi koji žele da pomognu ovoj porodici, pored kupovine limunade, mogu da uplate na Milin račun u Fondaciji “Budi human” ili da pošalju poruku 1073 na 3030.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.