blank

Uručena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“

blank

Predsednik Skupštine grada Subotica dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) večeras je, na svečanosti u Velikoj većnici Gradske kuće, uručio diplome i plakete priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ Korneliji Goli, dramaturgu, Silardu Paćiju, istoričaru i Neveni Mlinko, profesoru srpskog jezika i književnosti.

Obraćanje prisutnima u Velikoj većnici Pastor je započeo citatom Zoltana Kodalja, svetski poznatog kompozitora, muzikologa i muzičkog pedagoga: „Kultura se ne može naslediti. Kultura predaka brzo isparava ako je svaka generacija ponovo ne stekne za sebe“.

„Citirao sam Zoltana Kodalja kako bih istakao koliko treba da poštujemo sve one čiji rad i profesionalni pristup doprinose ovom  ponovnom  sticanju, očuvanju i prenošenju kulturnog nasleđa predaka. Među njima se međutim posebno ističu ličnosti koje to čine na način da i one same stvaraju vrednosti, i to vrednosti, koje će za buduće generacije predstavljati deo njihovog kulturnog nasleđa“, rekao je Pastor.

Priznanje „dr Ferenc Bodrogvari“ se dodeljuje istaknutim kulturnim stvaraocima (ne starijim od 40 godina) u oblasti književnosti, nauke, likovne, muzičke, pozorišne i filmske umetnosti koji su svojim delima i činjenjima doprineli razvoju kulturnog života Grada, ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu, uzimajući u obzir zapažena ostvarenja u prethodnoj kalendarskoj godini.

Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.