blank

Evo zašto kabinet Igora Mirovića nije trebalo Puškara da stavlja na direktorski kiseonik

blank

Pokrajinska vlada ne haje za nezadovoljstvo subotičke javnosti:
Slobodan Puškar za vreme prethodnog mandata u društvu pokrajinskih i tadašnjih subotičkih gradskih funkcionera

Od fiktivnih zaposlenja i odlaska lekara specijalista do ljubavnih afera koje su uticale na rad ustanove i slika sa pištoljem uperenim u vlastito čelo

Pokrajinska vlada je 6. oktobra odlučila da zadrži Slobodana Puškara na čelu subotičke bolnice, u statusu vršioca dužnosti direktora te ustanove, uprkos očiglednom protivljenju subotičke javnosti.

Evo zašto kabinet Igora Mirovića nije trebalo Puškara da stavlja na direktorski kiseonik:

Odliv lekara specijalista
Od 2016. do 2021. godine subotičku bolnicu napustilo je više od dvadeset lekara specijalista. Neka odeljenja već sada kubure sa lekarskim kadrom.

Predizborno otvaranje nepostojećeg centra za vantelesnu oplodnju
Šestog februara prošle godine u subotičkoj bolnici, u prisustvu pokrajinskih i gradskih zvaničnika, otvoren je, bez zakonom propisanih dozvola, lažni centar za vantelesnu oplodnju koji je zatvoren odmah nakon izbora.

Fiktivno radno mesto za političkog analitičara
Političkom analitičaru Branku Radunu Puškar je obezbedio fiktivno zaposlenje u bolničkom centru za popravku i održavanje računara i računarskih sistema. Prema svedočenju kolega, Radun se nikada nije pojavio na svom radnom mestu.

Nezakonit pokušaj davanja otkaza koleginicama
Puškar je nedavno pokušao da otkaže ugovor o radu koleginici Jasmini Durković. Istraga policije pokazala je da dopis olovkom na spornom uputu nije njen, nakon čega je Puškar ustuknuo. Pre toga je, 2017. godine, pod sličnim okolnostima pokušao da otkaže ugovor o radu i doktorici Katji Pulevoj, koja je pokušala da ukaže  na propuste u njegovom radu i lošu atmosferu u bolnici, u čemu takođe na kraju nije uspeo.

Nepodudaranje broja mrtvorođene dece sa brojem majki koje su na svet donele mrtvorođenčad
Broj mrtvorođene dece u Subotici ne odgovara broju majki koje su mrtvorođenu decu donele na svet. Osnovano se pretpostavlja da je Puškar zbog nje pokušao da otkaže ugovor o radu doktorici Durković, tipujući, proizvoljno i neosnovano, na nju kao verovatni izvor informacija koje su prosleđene našoj redakciji.

Vanbračne ljubavne afere koje su uticale na rad bolnice isplivale u javnost
Puškar je direktorovanje začinio ljubavnim aferama sa koleginicama, od kojih je jedna dobila specijalizaciju, a druga ekspresno postavljena na mesto načelnice odeljenja, da bi posle raskida sa njim bila isto tako ekspresno smenjena, nakon čega je otišla da živi u drugom gradu.

Snimak sa pištoljem uperenim u vlastitu slepoočnicu
Na društvenim mrežama jedna od Puškarovih ljubavnica objavila je njegov snimak, koji je od njega dobila posredstvom “Vajbera”, na kojem Puškar, u trenucima rastrojstva zbog svađe sa tadašnjom ljubavnicom zaposlenom u bolnici, drži pištolj uperen u vlastitu slepoočnicu. Ni Ministarstvo zdravlja ni pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo nisu reagovali na ove slike.

Brendirana bolnica i zakup apoteke
Izvori naše redakcije u bolnici tvrde da je bolnički hol sa honicima brendiran reklamama privatne apoteke koja zakupljuje prostor u bolici i da je zakup prostora sa više stotina smanjen na svega stotinak evra.

Ignorisanje profesionalnih medija i interesa javnosti
Bolnica nikada nije odgovorila ni na jedno naše novinarsko pitanje, čak i nakon što je letos, uprkos početnom ćutanju, pod pritiskom medija priznala da je virus kovid 19 bio prodro na odeljenje ginekologije i akušerstva. Puškar izjave daje isključivo medijima koji prenose saopštenja i izjave registratorski, bez ikakve provere.

Zabrana lekarima da kontaktiraju sa novinarima bez njegovog odobrenja
Puškar je svim lekarima zabranio da o temama koje se na bilo koji način dotiču bolnice govore za medije, bez njegovog izričitog odobrenja, što u znatnoj meri otežava novinarski rad i kompromituje bolnicu spram javnog interesa.

Osoblje tražilo mito od nesuđene medicinske sestre
Javnost Subotice bila je uznemirena kada je mlada Subotičanka, po obrazovanju medicinska sestra sa završenom visokom školom, javno, pod punim imenom i prezimenom, izjavila da joj je za zaposlenje u subotičkoj bolnici bilo, za početak, traženo dvesta evra i “bolji sat”. Nakon objave njenog svedočenja, nadležni ništa nisu preduzeli da slučaj ispitaju i eventualno procesuiraju.

Loša atmosfera u bolničkom kolektivu
Mnogi lekari, medicinske sestre i ostalo osoblje atmosferu koja vlada u bolnici doživljavaju kao veoma lošu i napetu. Bolnica je prljava i uopšte uzevši loše održavana, a njeno zadnje dvorište je izrovašeno rupama i neuređenim mestima za parkiranje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.