blank

Jasna Jovićević – umetnost u šetnji (VIDEO)

YouTube video

Kada pročitate biografiju Jasne Jovićević, shvatate da čitate o umetnici svetskog renomea. Ona je jedna od vodećih džez umetnica u Srbiji, kompozitorka, izvođačica, a od nedavno i spisateljica koja se bavila istraživanjem u rodnim studijama, pa je njen književni prvenac „Dobro jutro, džezerke“ ugledao svetlost dana pre nekoliko meseci.

Jasna Jovićević je postala svetska muzičarka, naučnica u ovoj oblasti, koja spaja nespojivo u mnogim kompozicijama koje stvara.

blank
Foto: Subotičke.rs

Jedan takav projekat nastao je ovoga proleća, na Paliću, gde je Jasna prirodu, zvuke i šetnje pretvorila u umetnost. O projektu, sećanjima i Paliću, priča sama autorka:

“Kad se prošetate sa ženama koje mogu da vam budu majke, sa nekim koga prvi put vidite ili upoznate, čujete njihove životne priče, okrenete se oko sebe i posmatrate život kroz njihove uspomene, shvatite koliko su starije generacije vodile ispunjenije, smislenije i srećnije živote”, kaže Jovićević.

blank
Foto: Subotičke.rs

Upravo to je Jasna prepoznala i odlučila, kroz svoj multimedijalni projekat-muziku, priče, zvuke prirode, da pretvori u note. Obzirom da sad ima materijala, biće to jedna spektakularna umetnička izvedba na proleće, u kojoj ćemo sa ponosom moći reći da smo i sami učestvovali u stvaranju jednog umetničkog dela.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Trio napustio Spartak

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv sporazumno je prekinuo saradnju sa defanzivcem Ilijom Martinovićem, desnim bočnim Alphonce Msanga Mabulom i  ofanzivnim veznim fudbalerom Morice Abrahamom. Klub

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.