blank

PGS krivi vlast za priliv migranata

blank

Pokret građanske Subotice saopštio je povodom jučerašnjeg okršaja na Makovoj sedmici da je u poslednjih nekoliko meseci, dolaskom lepog vremena, drastično povećan broj migranata u Subotici i okolini. 

“U poslednjih par meseci migranti su bukvalno preplavili Suboticu i njena okolna naselja prema granici sa Mađarskom. I šta preduzima država. Ponekad se uz medijsku pompu u kojoj glavnu ulogu igraju nosioci visokih političkih funkcija pohapsi autobus ili dva migranata, koji se prevoze nazad na Južne granice naše države. Sve je to bacanje prašine u oči lakovernog naroda”, naveli su u saopštenju. 

Kako su naveli, više stotina hiljada migranata na godišnjem nivou, bez važečih putnih isprava, ulazi na teritoriju Republike Srbije, a posle se nesmetano kreće po Srbiji do njenih severnih granica, do kapija ulaska u Evropsku uniju, uz, kako su naveli, aktivnu asistenciju nosioca vlasti.

“Krijumčarenje ljudi je jedan od najunosnijih poslova u današnjem vremenu. Velike i lake pare, više stotina miliona eura na godišnjem nivou su previše sladak zalogaj za alave nosioce vlasti. Materijalna šteta na objetima naših sugrađana, u voćnjacima ili usevima, su samo kolateralna šteta kao i naša kolektivna bezbednost, u tom unosnom biznisu. Ne treba kriviti policaje ili taksiste za nastalu situaciju sa migrantima. Oni rade što im se naredi ili koriste nastalu situaciju da bi imali sitne mrvice iz tog unosnog biznisa”, zaključili su iz Pokreta građanske Subotice. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.