blank

Premijera predstave “Ko zna da li ćeš me ponovo videti?”

Ansambl na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Nepsinhaz, održaće premijeru predstave pod nazivom “Ko zna da li ćeš me ponovo videti?”.

blank
Foto: Subotičke.rs

Režiju potpisuje Zoltan Mezei, kome je ovo druga premijera, posle “Crnog Petra”. Prvo izvođenje zakazano je za 20. oktobar na sceni Jadrana, a glavne uloge poverene su Žuži Kalmar, dok će pijanista biti Geza Kučera mladji.

Katalin Karadi je bila jedna od najpopularnijih filmskih glumica i pevačica s početka prošlog veka. ali je ostala zabeležena u istoriji kao Član pokreta otpora spasavajuži Jevreje osuđene na smrt tokom Drugog svetskog rata. Postala je simbol otpora.

blank
Foto: Subotičke.rs

Inače, Petronela Kermeci je istakla da je za neke predstave na mađarskom ovo poslednja prilika da se pogledaju, jer će se od 1. januara prestati igrati predstave zbog preseljenja pozorišta u novu zgradu.

Igor Lerić najavio je i Dane vojvođanskog mađarskog glumišta koji ce se održati od 24. do 29.oktobra, na kome će ućestvovati pozorišta na mađarskom jeziku iz Novog Sada, Kupusine, Sente i Budimpešte.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od -2 do 5 stepeni Celzijusa. Očekuje se pobolјšanje biometeorološke situacije za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.