blank

Protest “Za Martinu i njen povratak kući”

U centru Bačke Topole danas će se organozovati skup pod nazivom “Za Martinu i njen povratak kući”. Početak potpisivanja peticije za smenu direktorke Centra za socijalni rad Jasmine Zimonjić i podrška porodici Ozorak, zakazan je za 17 časova.

blank
Foto: Za Martinu

Nakod toga uslediće mirna protestna šetnja gradom, a organizatori pozivaju da se ponesu plišane igračke.

Da podsetimo, Centar za socijalni rad izmestio je Martinu, devojčicu koja je praktično iz porodilišta data porodici Ozorak na hraniteljstvo, u usvojiteljsku, a građani Bačke Topole i okolnih mesta svakodnevno organizuju šetnje Bačkom Topolom kao vid protesta protiv ove odluke CSR.

Neformalna grupa građana “Za Martinu – Martináért” iz Bačke Topole poziva sve građane i građanke da dođu i na sutrašnji skup ispred “Pande”:

“Pozivamo sve ljude da dođu u što većem broju, kako bismo što pre vratili Martinu svojoj kući. Ko je u mogućnosti, neka ponese plišanu igračku”.

Reči podrške stižu i na Fejsbuk grupu “Együtt a kislányért / Zajedno za spas devojčice koja broji više od 4.000 članova u ovom trenutku.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.