blank

Prskanje komaraca do petka

blank

Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj saopštio je da će kombinovani tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje biti sproveden do petka. Ranije je navedeno da će prskanje komaraca biti organizovano od 4. do 11. jula, međutim, zbog nepovoljnih vremenskih prilika je odloženo.

Kombinovani tretman suzbijanja komaraca biće sproveden od 18 do 23 časa, prvog dana u okviru navedenog termina sa povoljnim meterološkim uslovima, u odsustvu padavina, vetra i bez ekstremno visokih temperatura vazduha, naveli su.

Kako je se navodi u saopštenju, tretman iz vazduha će se vršiti na teritoriji Kelebije, Ljutova, Donjeg Tavankuta, Gornjeg Tavankuta, Radanovca, Zorke i Makove sedmice, dok će se za zemlje vršiti na teritoriji mesnih zajednica: Novo Selo, Gat, Ker, Aleksandrovo, Mali Bajmok, Peščara, Dudova Šuma, Centar 1, Centar 2, Centar 3, Prozivka, Bajnat, Novi Grad, Kertvaroš, Mali Radanovac, Željezničko Naselje, Palić, Hajdukovo, Čantavir, Bačko Dušanovo, Verušić, Mišićevo, Mala Bosna, Đurđin, Stari Žednik, Novi Žednik, Višnjevac, Bikovo, Bajmok, Šupljak, i Bački Vinogradi.

„Tretman sa zemlje će se vršiti ULV tehnikom, preparatom na bazi aktivne materije deltametrin, a iz vazduha preparatom na bazi aktivne materije lambda cihalotrin. Preparati su toksični za pčele, pa se mole pčelari da svoje košnice zatvore ili uklone na udaljenost od najmanje 5 km od mesta vršenja tretmana. Dejstvo navedenih preparata traje 3 dana“, poručili su u saopštenju, navodeći da su mape sa tačnim lokacijama dostupne na njihovom sajtu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.