blank

Rođendan jedinstvenog kafića „Zvuci srca“ (VIDEO)

YouTube video

Jedinstveni kafić po uzoru na beogradski, počeo je sa radom prošle godine. U kafiću „Zvuci srca“ u Subotici, uz svoje mentore rade osobe sa invaliditetom, a ujedno to je Gradsko udruženje za osobe sa autizmom.

Ovde se piće ne naplaćuje – jer ne postoji merna jedinica za ovakvu vrstu društvene odgovornosti, da osobe sa smetnjama u razvoju imaju svoju svakodnevnu svrhu, izlaze, druže se i zarađuju.

Kafić i radionicu „Zvuci srca“ čini tim od osmoro osoba, različitih individualnih veština i upravo ovaj kafić „svira“ po svojoj dinamici pružajući siguran prostor za rad i razvoj. Svi se vode čistim emocijama i potrebi da se okupe oko istog interesa i cilja kako bi se pružila maksimalna podrška u životu.

blank
Foto: Subotičke.rs

Prvi rođendan je obeležen kako dolikuje, uz muziku i poklone, a Suzana Skenderović, koja je uz svoje istomišljenike bila pokretač ove ideje, nije krila emocije, niti je mogla da ih obuzda.

Beogradski kafić „Zvuci srca“ postoji već pet godina i svojevrsna je radionica za osobe sa smetnjama u razvoju. Ideju u delo sa svojim timom sproveo je Goran Rojević.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.