blank

Rusi od februara u Srbiji osnovali oko 800 privrednih društava i 2.100 radnji

Ruski državljani su od 24. februara u Srbiji osnovali 789 privrednih društava i 2.134 preduzetničke radnje, izjavio je direktor Agencije za privredne registre Milan Lučić.

blank

Državljani Rusije trenutno su na drugom mestu po broju registrovanih firmi u Srbiji, na prvom mestu ostaju državljani Kine, a Lučić navodi da su među prvih deset Italijani, Hrvati i Slovenci, dok su na desetom mestu Amerikanci.

On ističe da se najveći deo firmi ruskih državljana bavi delatnostima u oblasti informacionih tehnologija.

„Na prvom mestu je računarsko programiranje, zatim slede konsultantske aktivnosti povezane sa upravljanjem i poslovanjem, kao i konsultacije povezane sa informacionim tehnologijama, a slede nespecijalizovane trgovine na veliko i ostale delatnosti poput dizajnerskih“, rekao je Lučić za RTS.

Za strance koji posluju u Srbiji važe potpuno identični uslovi kao za domaća preduzeća, pa je, navodi Lučić, identična i sva poreska regulativa, osim što postoje povlastice za firme „premijum klase“ koje zapošljavaju vrhunske stručnjake, što je država prošle godine propisala.

RTS, foto: Unsplash

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.