blank

Subotička „Trojka iz bloka” za porodicu iz Bačkog Sokolca (FOTO+VIDEO)

YouTube video

U teškoj materijalnoj situaciji ovoj porodici iz Bačkog Sokolca život je postao još teži kada je, zbog iznenadne smrti, petoro dece ostalo bez oca, a majka bez muža.

Tešku životnu i materijalnu situaciju pokušavaju da izmene dobri ljudi koji na mnoge načine pomažu, a Subotičani su svojom humanitarnom akcijom „Trojka iz bloka” uspeli da sakupe skoro sto hiljada dinara, dok će od privrednika i donatora na račun porodice Keleuva Tomašević, biti uplaćeno još 410 hiljada dinara.

U fantastičnoj sportskoj atmosferi na terenima Ekonomskog fakulteta u Subotici, svi koji su odvojili vreme i novac za humanitarnu akciju, proveli su sjajno popodne, uz muziku i ekipu iz bloka.

blank
Foto: Subotičke.rs

Zadovoljstvo nije krio ni Savo Samardžić ispred organizacije „Srbi za Srbe” koja je bila pokretač akcije za porodicu kojoj je pomoć neophodna.

Inače, ova organizacija je od svog osnivanja, 2005. godine, uspela da sakupi više od 12 miliona evra pomoći porodicama širom Balkana i tako obezbedi neophodna sredstva za kupovinu kuća, bele tehnike, osnovnih životnih sreedstava, a finansijska pomoć je u više navrata pružana i osnovnim i srednjim školama, narodnim kuhinjama, bolnicama, porodilištima. Na ovaj način 3.100 porodica sa 14 ipo hiljada dece dobilo je pomoć.

Uz slogan „Deca su naša budućnost” ka zajedničkom cilju krenulo je i preko 100.000 donatora iz Srbije, regiona i sveta koji neumorno, iz meseca u mesec, dopremaju vrednu humanitarnu, materijalnu i ekonomsku pomoć za socijalno ugrožene porodice, kako sami kažu na njihovom sajtu.

Zahvaljujući ovakvoj podršci, veliki broj porodica danas živi u svojim toplim domovima, deca spavaju u novim krevetima, imaju kupatila, belu tehniku, struju, vodu, krovovi više ne prokišnjavaju. Mnogo je dece koja su po prvi put dobila svoju sobu, radni sto, plakar, igračku ili računar. Stvoreni su uslovi za pravilan psiho-fizički razvoj nekoliko hiljada dece, što na najbolji način pokazuje značaj pokrenute humanitarne misije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.