blank

Svakog dana jedno dete oboli od raka — za njih možeš biti heroj (FOTO+VIDEO)

YouTube video

15. februar u zdravstvenom kalendaru, Međunarodni je dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka — NURDOR, u celoj Srbiji, pa i u Subotici, organozovao je niz dešavanja, koncerata po gradovima, trgovima i ulicama kako bi obeležili ovaj važan datum.

Ove godine akcenat akcije stavljen je na dobrovoljno davanje krvi. Crna je statistika kad je malignitet kod dece u pitanju. Svaki dan jedno dete se razboli, svake nedelje jedno dete umre od malignih bolesti.

Da bi se život obolelih i njihovih porodica olaškao potrebno je da se nađe rešenje na sistemskom nivou, da se obezbede značajna sredstva za stacionarna i ambulantna lečenja, sve lekove, dijagnostičke procedure koje mogu da se obave što pre i to o trošku države, ali za jedno smo odgovorni samo mi — mi koji možemo da pomognemo — da doniramo krv kako bi obezbedili dovoljne zalihe kojima je životno neophodna.

Reči „akutno”, „remisija” i „stacionarno stanje” ne znače ništa zdravima, ali onima koji se grčevito bore za život, upravo su od životnog značaja.

Danilo Vekić, sada ima 10 godina, ide u osnovnu školu, ima drugare i budućnost. On možda nesvesno zna kakva je i kolika bila njegova borba, ali njegovi roditelji pamte svaki minut te njihove agonije. NURDOR je bio, između ostalih, slamka spasa.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu izazvati uobičajene tegobe

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.