blank

Drama na mađarskom jeziku nagrađena u Budimpešti

blank

Narodno pozorište Subotica saopštilo je posredstvom svoje „Fejsbuk” stranice da je Drama na mađarskom jeziku osvojila značajne nagrade na Međunarodnom festivalu dramskih umetnosti, održanom u Budimpešti od 25. avgusta do 9. septembra.

Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić istakao je da je ovaj festival jedan od najprestižnijih u Mađarskoj, te da je konkurencija i ove godine bila veoma jaka.

„Naše kolege iz mađarske drame subotičkog Narodnog pozorišta navikle su nas na osvajanje prestižnih nagrada, kako u našoj zemlji tako i na međunarodnoj sceni. Za najbolju režiju predstave ’Crni Petar’, nagradu je dobio Zoltan Mezei, čija je predstava proglašena i kao najbolja na ovom festivalu. Za najbolju glumicu festivala proglašena je naša Čila Pamer. U ime naše kuće i u svoje lično ime, čestitam kolegama i želim im puno sreće na narednim nastupima”, poručio je Nikolić.

blank

Kako je navedeno, na ovogodišnjem festivalu u Budimpešti su, pored domaćina, učestvovala i pozorišta iz Rumunije i Srbije.

„Žiri koji je bio sastavljen od eminentnih umetnika, imao je veoma težak zadatak da odabere najbolje. Svake godine ovaj prestižni festival iznedri odlične predstave koje se igraju kasnije širom Evrope, na velikim scenama. Naša pobednička predstava je zaista jedna od najboljih u poslednih nekoliko godina, koju glumci mađarske drame igraju. Naš repertoar je veoma širok i sveobuhvatan, ali sjajni reditelj Zoltan Mezei je zaista ovu predstavu postavio na najbolji mogući način i nekako se i moglo očekivati da će baš ona poneti epitet najbolje”, zaključio je Nikolić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.