blank

„Muzeji za 10” u Gradskom muzeju i Savremenoj galeriji

blank

Manifestacija „Muzeji za 10” biće održana u muzejima, galerijama i institucijama kulture širom Srbije od 12. do 18. maja, dok će Subotičani moći da prate programe u Gradskom muzeju i Savremenoj galeriji, a ulaz će biti besplatan.

Manifestacija „Muzeji za 10” se ove godine održava sedmi put i pod pokroviteljstvom je Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja – ICOM Srbija.

Reč je o nacionalnoj muzejskoj inicijativi, najvećoj u Srbiji i jedinstvenoj u Evropi, tokom koje se obeležavaju Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelju muzeja. Ovogodišnja moto, proistekao iz teme Međunarodnog dana muzeja jeste „Budućnost muzeja: nove ideje, nove prakse”.

Radno vreme Savremene galerije od srede 12. do utorka 18. maja biće od 10 do 19 časova. Galerija će za vikend biti zatvorena. Zainteresovani će tokom manifestacije moći da posete dve izložbe: „Gestove gradske svakodnevice” Aleksandra Botića i „Izolaciju” Geze Rica.

U sredu u 18 časova biće organizovan razgovor sa umetnikom Aleksandrom Botićem, koji će voditi kustoskinja izložbe Nela Tonković.

Radno vreme Gradskog muzeja tokom manifestacije biće od 10 do 18 časova, dok će 13. i 14. maja muzej raditi od 10 do 21 čas. U nedelju 16. maja muzej neće raditi.

U sredu u 12 časova biće organizovano stručne vođenje kroz izložbu „Budimski barokni slikar Matija Žeravić”.

Ulaz na programe je besplatan.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.