blank

Premijera predstave “Feliks i Doris” u Madlenijanumu (VIDEO)

YouTube video

Na maloj sceni Madlenijanuma u četvrtak će, u 20 časova, premijerno biti izvedena predstava “Feliks i Doris” Bila Manhofa u režiji Olivere Đorđević, direktorke Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici. Uloge u predstavi tumače Vanja Milačić i Vladimir Grbić.

– Romantična komedija “Feliks i Doris” je jedna kratka lekcija o ljubavi, u kojoj svako može da se prepozna. Probajte da zamislite dvoje potpuno različitih ljudi, jednog uštogljenog prodavca knjiga i neuspešnog pisca i jednu devojku koja ima nešto slobodniji stav prema životu i (rasprodaji) ljubavi.

Njih ne spoji ljubav, već sticaj životnih okolnosti, te imaju priliku da se u prvih pet minuta upoznaju u pravom svetlu, i pokažu sve svoje najbolje, a pogogovo najgore osobine. Nisu ni svesni da je to bila ogromna prednost, jer kad nekoga upoznamo obično se trudimo da sebe predstavimo boljima nego što jesmo i najčešće to nismo zaista mi.

Tako i njih dvoje, kada osete da se rađaju prve simpatije, imaju problem da kažu i pokažu ko zaista jesu, čime se bave, kako se zovu… Kako njihov odnos postaje dublji, pojavljuju se svi oni problemi koji prate jedan prosečan par, šta je zadatak žene, a šta zadatak muškarca u jednoj vezi. Ostavi me, vrati se, ne mogu bez tebe, mrzim te… Na kraju, oni shvataju da je suština, koliko god to zvučalo kao kliše, u iskrenosti prema sebi i drugima.

“Feliks i Doris” je jedna duhovita i dirljiva priča o potrebi da upoznaš sebe, i onoga koga voliš, i upravo zbog toga se završava pitanjem koje glasi, ko si ti? Bilo je zadovoljstvo raditi sa Oliverom Đordjević i to deseti put u karijeri, a nadam se da ću barem toliko puta imati priliku da sarađujem i sa koleginicom Vanjom Milačić – rekao je uoči sutrašnje premijere Vladimir Grbić.

Olivera Đorđević izjavila je ovim povodom da komedije često imaju pojednostavljen, u nekim slučajevima čak i banalan, siže, te da je teško izvući dublje značenje ili, kako novinari često vole da kažu, poruku.

– One su, mahom, pisane da zabave i kao takve bi ih trebalo i prihvatiti. Nemam problem sa radom na takvim, vodviljskim, tekstovima, međutim ukoliko sam u prilici da radim nešto što, ipak, ima i neko šire značenje – uvek ću izabrati taj drugi tekst. Komedija “Feliks i Doris” je upravo to. Bez obzira na to što se smejemo, kako njihovim karakterima, tako i neprilikama u koje usled toga zapadaju, oni su nam bliski. Nalazimo sebe u njihovoj nesigurnosti, podsećaju nas na neke, nama bliske, ljude. Kao i oni, svi mi imamo problem kad nas neko natera da sagledamo realnost sopstvenog života. Zato je komad Bila Menhofa više od puke komedije, namenjene isključivo zabavi. To je, pre svega, priča o dvoje usamljenih ljudi kojima je potrebna druga šansa u životu – rekla je Olivera Đorđević u intervjuu objavljenom na sajtu Madlenijanuma.

Foto: printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.