blank

„Gebi“ iz Čantavira kupio Fidelinku

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka iz Subotice.

blank
Izvor: RTV

Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, u njihovom planu je modernizacija ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom „Fidelinka 1868“.

Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i sigurnost predatog žita subotičkih i ne samo subotičkih poljoprivrednika, a u susednoj zgradi mlelo se žito i pravile testenine bez kojih svoj rad nisu mogle da zamisle brojne domaćice.

Sve do stečaja, u kojem se Kompanija Fidelinka našla pre skoro deceniju i po, kada su njeni pojedini delovi nastavili delatnost, sa više ili manje uspeha, kroz zakup.

Prodajom njenih delova i zaštitnog znaka, stečaj je faktički okončan pre skoro dve godine, da bi nedavno Gebi iz Čantavira preuzeo silose, mlin, testaru.

“Ova godina će da se odnosi na osvežavanje i modernizaciju samog silosnog parka koji je osnova celog ovog poslovanja. Sa modernizacijom ovog silosnog parka mi ćemo postati vlasnici, u privatnom vlasništvu, sa preko 600.000 tona skladišnog kapaciteta za žitarice i uljarice, što je jako ozbiljna količina, ne samo za Srbiju, nego i za region. Nakon osposobljavanja tog silosnog parka, koji će nam uzeti u vremenskom periodu celu ovu godinu, sledeći korak će biti obnavljanje i modernizacija mlinskog dela, koju će da prati i testara. Znači, ovo je u sklopu tih pet godina”- kaže za RTV menadžer kompanije Gebi Atila Andraš Đuričin.

U tom roku, novi vlasnik planira ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa.

“U ovom momentu ta duga tradicija subotičkog mlinarstva i same Fidelinke spaja se sa modernom tradicijom industrijskog poslovanja koju predstavlja Gebi. I spajanjem ove dve, da kažem, kvalitetne tradicije mogu jedino da se stvore kvalitetni Fidelinkini proizvodi”- dodaje on.

Veruju da će sve planove vezane za Fidelinku ostvariti i pre tog zadatog roka.

Izvor: RTV (Boris Šuman)

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.