blank

Lokalni barometar ― Savet za migracije Grada Subotice (VIDEO)

YouTube video

Migracije su nezaustavljive, teku poput vode, bez obzira na žice, na granice. Migranti žive u veoma teškim uslovima, posebno oni koji se nalaze van sistema i koji pretežno borave u šumama ― čulo se na otvaranju današnje panel diskusije, gde se, između ostalog, raspravljalo o merljivim efektima reformi u procesu evropskih integracija, ali i analizairao rad Saveta za migracije Grada Subotice.

„Humani centar za integraciju i toleranciju“ i koalicija „prEUgovor“ predstavili su „Lokalni institucionalni barometar“, i rezultate istraživanja koji se odnose na mere i aktivnosti Saveta za migracije Subotice, efikasnost u radu sa izbeglim licima sa prostora bivših jugoslovenskih republika, sa interno raseljenim licima sa Kosova i Metohije, sa povratnicima po sporazumu o readmisiji, kao i migrantimma bez utvrđenog statusa i tražiocima azila.

O navedenim temama pričale su Renata Babić, poverenica za izbeglice Grada Subotice, Ivana Vukašević Beti, ispred Humanitarnog centra za integraciju i tolaranciju, autorka Lokalnog institucionalnog barometra, Gordana Grujičić, prEUugovor, dok je diskusiju moderirala Natalija Jakovljević, novinarka.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.