blank

Nastavak izgradnje saobraćajne infrastrukture

Stevan Bakić, gradonačenik Subotice i Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje obišli su juče Ljermontovu ulicu u MZ Makova sedmica, u kojoj je nastavljeno asfaltiranje.

blank
Foto: Subotičke.rs

Tom prilikom Bakić je istakao da se nastavlja uspešna saradnja između Grada Subotice i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima pokrajinske Vlade, gde je potpisan ugovor na iznos od 150 miliona dinara za izgradnju saobraćajne infrastrukture. Od ovih sredstava finansiraće se izgradnja kolovoza u sledećim ulicama: Školska u MZ Hajdukovu, Borisa Kidriča u MZ Čantavir, Cvetna u MZ Mali Radanovac.

Vrednost radova u Ljermontovoj ulici je 55 miliona dinara, a paralelelno na obnavljanju infrastrukture izvode se radovi u ulici Ernesta Kuna, Josipa Zelića i Matka Vukovića u Donjem Tavankutu. Nastavak radova očekuje se u ulici Jovana Mikića i Celjskoj. Stevan Bakić je napomenuo da je u izradi projektno – tehnička dokumentacija za izdgradnju kolovoza u 21. ulici, a Grad Subotica konkurisaće kod viših instanci za nastavak izgradnje puteva, kako bi dobili dodatna sredstva.

blank
Foto: Subotičke.rs

Najviše žalbi nadležni u Gradskoj upravi dobili su od stanovnika okolnih mesnih zajednica, kao što su MZ Zorka, Makova sedmica i Tavankut gde je, zbog izgradnje brze pruge, devastiran veliki broj ulica i puteva. Gradonačelnik je napomenuo da će se, nakon završetka izgradnje brze pruge Novi Sad – Subotica, obnoviti svi uništeni putevi i rehabilitovati saobraćajnice, do kraja ove godine.

Otpočeti su radovi na proširenju ulica 51. Divizije, Nikole Kujundžića, Jožefa Atile, Milutina Uskokovića, ali se očekuje još mnogo posla – istakao je Ognjen Golubović, i dodao da će se 10-tak killometara puteva izgraditi i rehabilitovati na teritoriji grada samo iz gradskog budžeta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.