blank

Za javno informisanje iz gradske kase biće izdvojeno 42.100.000 dinara

blank

Ove godine Subotica će za sufinansiranje medijskih projekata izdvojiti 42.100.000 dinara. Rešenje o raspisivanju konkursa i pojedinačnim davanjima za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja, radi, kako je navedeno, ostvarivanja javnog interesa, 25. januara potpisao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Za sufinansiranj emedijskih projekata biće izdvojeno 40.100.000, a za pojedinačna davanja 2.000.000 dinara.

Prošle godine, Subotičani su iz svoje gradske kase medijima namenili 33.333.000 dinara, a sav novac je završio u medijskim kućama koje prećutkuju informacije od javnog značaja i ne izveštavaju kritički o radu Gradske kuće.

O javnom interesu Subotičana u oblasti javnog informisanja, prema prošlogodišnjem rešenju o raspodeli novca iz gradske kase od 20. aprila 2021. godine, starale su se medijske kuće poput “Fabrike slova” iz Novog Sada, “Adrija medija grupe” iz Beograda, “Glasa nacije” iz Zemuna, “Alo medija sistema” iz Beograda, Novosadske televizije…

KOMPLETAN SPISAK MEDIJSKIH KUĆA KOJE SU LANE DOBILE NOVAC SUBOTIČANA NAMENJEN MEDIJIMA DOSTUPAN JE OVDE.

Problem u Subotici, ali i u ostalim gradovima i opštinama, predstavlja sastav komisije za dodelu sredstava koju, voljom vladajućih stranaka, pretežno čine predstavnici nereprezentativnih medijskih i novinarskih udruženja, na šta su predstavnici reprezentativnih novinarskih udruženja više puta ukazivali.

Osim toga, gradonačelnik Bakić je lane u nekoliko navrata, vlastitom odlukom, odnosno pojedinačnim davanjima, dodeljivao sredstva lokalnim i drugim medijima.

Njegovom odlukom, dodatna sredstva iz gradske kase jesenas su tako dobili sajt Subotica.com (600.000) za, kako je doslovno navedeno, praćenje aktuelnih dešavanja u vezi sa iznenadnim i ponovnim nastankom opasnosti od mutiranja virusa kovid 19, zatim medijskoj kući Balkan TV iz Sremske Kamenice (500.000), Impresu iz Bačke Topole (400.000) i Novim subotičkim novinama (100.000).

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 4 do 17 stepeni Celzijusa. Biometeorološka situacija povolјno će uticati na

Detaljnije »
blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.