blank

Zatvoreni Dečji svetosavski dani (VIDEO)

blank

Danas su u holu Dečjeg pozorišta zatvoreni šesti Dečji svetosavski dani uz nastup nekoliko učenica. Direktorka Osnovne škole „Matko Vuković” Mirjana Stevanović navela je da su Dečji svetosavski dani veoma lepo protekli, uprkos okolnostima.

– Ovogodišnja manifestacija protekla je tako što smo proširili krug prijatelja, ali i tako što su sa nama bili oni koji su tu od samog početka – rekla je Mirjana Stevanović. – „Ne prestajem biti detetom jer sa hranim večnom mladom mudrošću neba”, ova misao govori nam da je svaki dan novi dan, svaki dan je jedan lep početak u kom možemo da pokažemo ono što zaista jesmo i zbog čega postojimo.

Sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović saopštila je da je na ovogodišnjim Dečjim svetosavskim danima učestvovalo jedanaest subotičkih osnovnih škola, tri škole iz regiona, Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” i Subotički tamburaški orkestar.

– Ono što je obeležilo ove dane, jeste program koji je održan većinom onlajn, iako je bilo programa koji su održani uživo, u skladu sa svim epidemiološkim merama zaštite, kao što su literarni i likovni konkurs, na koji se, koliko znam, nikada nije više dece prijavilo. Jedina stvar koja je nedostajala jeste neposredni kontakt, na koji su deca navikla od prethodnih godina.

blank

Nastavnica muzičkog Natalija Lukić poručila je da je bio veliki odaziv dece.

– Što se tiče muzičko-scenskih dela i tačaka bio je veliki odziv dece, ukupno 125 učesnika i 24 sjajne numere. Ova manifestacija je pre svega duhovnog karaktera, ali su se đaci predstavili ne samo duhovnim već i svetovnim kompozicijama. Uživali smo u našoj tradicionalnoj, etno-muzici, imali smo jednog solistu saksofonistu, što je učinilo da bude potpuno drugačije u odnosu na sve prethodne godine.

Zatvaranje Dečjih svetosavskih dana biće emitovano večeras u 19 časova na sajtu Osnovne škole „Matko Vuković” i na njihovoj „Fejsbuk” stranici.

YouTube video

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.