blank

Stiže sintetički alkohol?

Glavobolja, mučnina, problem sa stomakom… Sve su to dobro poznati simptomi mamurluka, koji ljude često nateraju da zažale što su uopšte pili alkohol.

blank
Foto: Piksabej

Zato je stručni tim Imperijalnog koledža u Londonu pokušao da napravi nešto slično alkoholu, samo bez pratećih neugodnih pojava.

Alcarelle je ime novog jedinjenja koje je nastalo u laboratoriji u Londonu. U pitanju je prva registrovana sintetička zamena za alkohol. Ovaj proizvod treba da obezbedi uživanje u piću bez bojazni za zdravlje, sintetički alkohol treba da kaže istorijsko zbogom mamurluku, navodi Drinks Business.

Za sada je ovaj proizvod u fazi testiranja, kako bi omogućio uživanje u prijatnim efektima alkoholnih pića, bez negativnih posledica kao što je mamurluk. Nakon ispitivanja, ukoliko se pokaže da je u potpunosti bezbedan za ljudsku upotrebu, možemo očekivati da se nađe u prodaji za oko 5 godina, prenosi TU Magazin.

Alcarelle ne izaziva fiziološke promene kao etanol, koji se nalazi u običnom alkoholu. Pored toga, ne izaziva zavisnost, navode stručnjaci.

Izvor: Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Stiže sintetički alkohol?”

  1. Ko umesto alkohola Pije hidrohenizovanu vodu obogacenu vodonikom nema razloga za brigu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.