blank

Članovi Unije poljoprivrednih udruženja Subotica traže sastanak sa gradonačelnikom

Unija poljoprivrednih udruženja Subotica gradonačelniku Stevanu Bakiću poslala je zahtev za hitan sastanak kako bi se ragovaralo o Nacrtu programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Suboticu u ovoj godini.

blank
Foto: Subotičke.rs

Posle dva sastanaka koji su održani u novembru i decembru sa Zagorkom Panić, gradskom menadžerkom i članovima Službe za poljoprivredu, članovi osam ujedinjenih poljoprivrednih udruženja su tražili uređvanje programa mera i konkursa za 2024. godinu. U predlogu koji je naveden ukazano je i na propuste, kako se navodi u zahtevu, u merama i konkursima za prošlu godinu.

Na odgovor se čekalo tri meseca, a na sednici Saveta za poljoprivredu, koji je održan u februaru, poslat je dopis sa spiskom mera Nacrta programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja Subotice za tekuću godinu.

U zahtevu koji je, ispred Unije udruženja Subotica, potpisao Marinko Kujundžić, stoji da “većim delom ne odogovara” onome o čemu se razgovaralo na sastancima u prethodnom periodu i da se “kosi sa ciljevima koje je Grad potencirao”, a to je da se putem mera pomogne što većem broju poljoprivrednih proizvođača, članovi unije zahtevaju što hitniji sastanak sa gradonačelnikom i ostalim nadležnima.

Povodom zahteva Unije udruženja poljoprivrednika sa nadležnima će se sastanak održati sledeće nedelje, u utorak u Plavoj sali Gradske kuće, u 13 časova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.