blank

Izložba Miroslava Lazendića u Dvorišnoj galeriji

blank

Udruženje građana „Klara i Rosa” saopštilo je da će u Dvorišnoj galeriji danas biti otvorena izložba Miroslava Lazendića, s početkom u 16 časova. Izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka vizuelne umetnosti Centra za savremenu kulturu i umetnost.

Kako je navedeno, izložba pod nazivom „Iskorišćeno-Used“ predstavlja uvod za samostalnu izložbu „Sve što treba da uradimo je da ga sastavimo, rastavimo i ponovo sastavimo #2“, planiranu za kraj marta u Otvorenom ateljeu F.

„Miroslav Lazendić, rođen 1980. u Novom Sadu, od malih nogu veliki je ljubitelj 2D(2.5-3) nepokretnog vizuelnog izraza u svim oblicima. Sa manje ili više uspeha se okušao u stripu, ilustraciji, grafičkom dizajnu, street art-u, tetovaži i sito štampi, da bi se na kraju pronašao u kombinaciji svega toga. Leta pandemijske 2020. sa prijateljima osniva OAF (Otvoreni atelje F) gde se trude da šire nezavisnu likovnu kulturu”, navedeno je u saopštenju.

Izložba se realizuje u okviru projekta UG „Klara i Rosa” i Centra za savremenu kulturu i umetnost u okviru programa „Centar za savremenu kulturu i umetnost kao pokretač društvene promene“, a projekat su podržale Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Fondacija Jelena Šantić, Grupa 484 i Evropska unija.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TOP 50 albuma 2022. godine

U 2022. uživali smo u sjajnim konceptualnim radovima, od kojih su mnoga obeležena duhom oslobođenja i pregrupisavanja nakon godina izolacije. Imali smo povratke legendarnih umetnika

Detaljnije »
blank

Džon Koks u “Krupari”

U nedelju, 25. septembra, gost Đorđa Kuburića u “Krupari” biće prevodilac Džon Koks. Povod za Koksovo gostovanje je objava romana “Put za Birobidžan” Judite Šalgo

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.