blank

Otvoren konkurs za Nacionalni festival dečjeg video-klipa KIDIKEM

blank

Dečji kulturni centar Beograd po šesti put organizuje konkurs za Nacionalni festival dečjeg video-klipa KIDIKEM. Na konkursu mogu učestvovati deca i mladi uzrasta od 9 do 16 godina, sa svojim autorskim filmovima kratke forme (video-klipovima), u trajanju do tri minuta. Tema festivala 2021. godine je „Iza maske”.

Festival KIDIKEM biće održan 6. marta 2021. godine, u Dečjem kulturnom centru Beograd, u Takovskoj 8, a rok za prijavu na konkurs je 15. februar 2021. godine.

Kako je navedeno, cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenjena zadatu temu. Filmove će ocenjivati stručni žiri, ali će u obzir biti uzet i broj pregleda filma na „Jutjub” kanalu Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Autore najbolje plasiranih filmova u kratkoj formi očekuju vredne nagrade. Zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala su Gran-pri festivala „Zlatni kadar” i Najgledaniji video-klip na „Jutjub” kanalu DKCB, kao i pet specijalnih priznanja – diploma.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.