blank

10. Sarmijada u Bačkoj Topoli (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Deseti festival sarme u Bačkoj Topoli okupio je hiljade ljubitelja ovog delikatesa. 146 kotlića krčkalo se u takmičarakom programu, ceo kraj mirisao je na sarmu, a žiri je imao najteži zadatak: proglasiti najbolju nad najboljima.

Celodnevni program , uz sarmu i piće, bio je začinjen muzikom, pesmom i druženjem.

Organizarori su i sami bili iznenađeni odzivom na jubilarnoj Sarmijadi, koja je ove godine ponela epitet “međunarodna”.

blank
Foto: Subotičke.rs

U kuvanju ovog tradicionalnog srpskog jela takmičili su se gosti iz Mađarske, Slovenije, Poljske, Hrvatske koji su u svoje kalendare zabeležili ovaj datum, kako bi se oprobali u kulinarskom takmičenju. Najteže je žiriju koji je od skoro 160 kupusno-mesnih zamotuljaka morao da izvuče baš onu – pobedičku.

Do sada su se dve iskusne domaćice pokazale kao drugoplasirane, u poslednjih sedam godina. Iako se nisu popele na tron za najbolju sarmu, zadovoljno su se smeškale ističući da je druženje u stvari najvažnije.

Da sarma ne mora da bude mrsna to svi znaju, ali oko vege sarme su se okupljali svi, čini se, samo da se uvere da može i bez mesa. Ameikanci i Francuzi imaju Diznilend, Bačka Topola i Srbija imaju Sarmilend.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.