blank

Saopštenje ZLF: Izgradnju kargo centra veliki rizik za bezbednost građana Subotice

Saopštenje Zeleno-Levog Fronta prenosimo u celosti:

blank
Foto: Zeleno levi front

“Zeleno Levi Front zahteva od nadležnih u gradskoj upravi Subotice da reaguju i zaustave izgradnju kargo centra u ulici Pap Pala. Kroz ovu stanicu prolazi veliki broj vagona cisterni svakog meseca, što predstavlja veliki rizik za bezbednost građana, a skladištenje vagona koji prevoze opasne materije u centru grada ugrožava veliki broj ljudi.

Prema studiji slučaja specijalistickog rada, u koji smo imali uvid, u slučaju havarije, u radijusu od 4 kilometara od ulice Pap Pala, građani bi bili povređeni, a objekti oštećeni. U radijusu od 9 kilometara, Subotičani bi bili izloženi opasnosti od trovanja. Ovakav scenario se može i mora izbeći.

Zašto tokom planiranja nove pruge Beograd – Budimpešta koja prolazi kroz naš grad, nije odmah predviđeno da kargo stanica bude u Naumovićevu, gde već postoji infrastruktura za takav objekat i gde bi postojala mnogo manja opasnost po zdravlje i bezbednost građana?

Zašto se trenutna gradska vlast ne oglašava po ovom pitanju i zašto ne reaguju u najboljem interesu svojih sugrađana? Zašto ostaju nemi na ugrožavanje bezbednosti našeg grada?

Nedelovanje nadležnih institucija i pogrešne odluke odgovornih lica koja o ovome odlučuju ugrožavaju bezbednost svih nas. Zato tražimo od gradske uprave da se založi za zaustavljanje izgradnje i reši ovaj problem tako što će se oglasiti po ovom pitanju i zahtevati izmeštanje ove opasnosti iz centra Subotice”, navodi se u saopštenju. 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.